Solvallastaden - ett liv i rörelse

Bo, sporta och upplev.

För dig som vill leva ett aktivt storstadsliv, hinna med att träna och njuta av naturen skapar vi nu Solvallastaden. Här är allt nära, du kan inom gångavstånd tillfredsställa hela familjens aktivitetsbehov och få mer tid tillsammans. 

Platsen utvecklas så att det blir lätt att röra sig och sporta både utomhus och inomhus. Här finns plats för alla grupper; barn och ungdomar, elitsatsande talanger och vanliga motionärer.

Med Solvallaarenan, Solvallaskogen och en ny Multisportarena har du närhet till all typ av träning. Bansporter som löpning, cykling och skidåkning kommer att vara möjliga på utomhusarenan. En 2,5 km lång terrängslinga i Solvallaskogen kommer att utvecklas för både träning och tävling och i Multihallen kommer olika bollsporter och gymnastik att samsas med konserter och andra event.

Vid torget kommer det att finnas gym, specialister på träning, rehabilitering och annan typ av behandling.

Solvallaarenan är idag en av världens främsta travarenor med Elitloppet på våren som det största evenemanget. Men utöver travtävlingar kan du uppleva många andra typer av evenemang som t ex motorsport, skidtävlingar, barnaktiviteter som djurens helg och mycket mer. Inom arenaområdet finns det också restauranger, konferens- och festlokaler.

Kvarteren, gröna gårdar, stadsdelspark, solvallaskogen, träningsanläggningar och cykelvägnät – allt är skapat för ett liv i rörelse.

SOLVALLASTADEN - ETT LIV I RÖRELSE

Vi skapar en ny stadsdel för dig som vill leva ett aktivt storstadsliv men med närhet till både sportarenor och natur.