Området

Det planerade området ligger i stadsdelen Bällsta, väster om Ulvsundavägen mellan Solvalla arena och Bällstavägen.

I väster avgränsas området av Solvallaskogen. Här kommer man bo i en tät och modern stadsmiljö men samtidigt vara omgiven av skog och gröna ytor.

Solvalla är idag en känd destination som en av världens bästa arenor för travsport. Idag har travsporten ca 100 tävlingsdagar per år. Man driver också en travskola med travfritids, travgymnasium och kurser för både barn och vuxna. Förutom travsport arrangeras motorsport, hundsport, löpning och skidåkning på arenan.

På området finns även ett antal restauranger, konferens- och festlokaler.

Idag finns det drygt 500 arbetsplatser här och med de tillkommande verksamheterna kommer det att bli många fler. Inom Solvallastaden kommer det att finnas sport och träningsanläggningar, en multihall för både sport och event, ett kluster med hälso- och idrottsaktörer och ett mindre utbud av caféer och restauranger kring torget. En drivmedelsstation med viss servicehandel planeras i anslutning till infarten. Ett antal förskolor kommer att ligga i markplan i kvarteren kopplat till grönytor och en eller flera skolor planeras för området.


View the embedded image gallery online at:
http://solvallastaden.se/omradet#sigProId14b18666af

banner solvalla1